Indhold

Opstart af firma til bilpleje

Er du tosset med biler og deres udseende – bør du måske give dig i kast med at starte dit eget bilplejecenter. Det kræver ikke så forfærdelig meget udstyr – og det sværeste vil nok være de miljøgodkendelser der skal på plads når du får kommunen i dialog.

For – uanset hvordan vi vender og drejer det – kan vi ikke komme uden om at bilpleje udleder affaldsstoffer som vi skal have håndteret på en forsvarlig måde for vores alles skyld.

Kommunale godkendelser – eller udkørende?

Lad os starte med det kedelige… Du må ikke bare starte op i indkørslen derhjemme, men skal arbejde fra et sted hvor du har de nødvendige ressourcer til opsamling af spildevand. Det kan du typisk få på grunde, hvor der i forvejen er bilvask – hvis ellers de vil lade dig blive nabo.

Udstyr

Du kan altid udvide hvor meget udstyr du vil have – og kan teoretisk set starte med en vaskespand, svamp, autoshampoo og en støvsuger. Der går nok ikke længe – inden du finder ud af at du skal bruge en skumlanse, for at kunne sætte farten i vejret og give en mere sikker behandling. Dertil kommer mikrofiberklude, fælgrens, fælgbørster, maskiner til sæderens, børster og så de mere tekniske produkter som f.eks. APC. Altså – det tager hurtigt omfang – men du kan begrænse dit ydelseskatalog til de produkter du har – og så kan du udvide efterhånden som du får lyst eller efterspørgslen er der fra slutkunderne.

Certificering

Nogle produkter kan alle købe, men en række behandlinger – f.eks. keramiske coatings – kan kræve certificering for at du må købe produkterne. Og – for at du kan lægge en keramisk coating skal du kunne finde ud af at betjene en polermaskine. Så regn med at du på sigt skal bruge nogle tusinde kroner på at blive professionelt certificeret, og få vejledning til valg af polermaskine. F.eks. om det skal være en rotary eller Dual Action polermaskine.

Udkørende?

Du kan også vælge at være udkørende. Det giver god mening for slutbrugeren at du kan vaske f.eks. direkte på arbejdspladsen eller hjemme hos kunden. Her kan det være en forde kun at bruge damp – med de begrænsninger det giver – eller alternativt at du ha f.eks. en måtte til opsamling af restaffald fra bilvasken, som du så kan aflede på forsvarlig vis efter endt bilvask.

Ydelseskatalog og priser

Hvad kan du tage for bilpleje? Det kommer meget an på hvor stor den loake konkurence er og om der f.eks. er pres på den lokale bilvask. Sammenlign dig selv med konkurrenterne i området og vælg gerne om det er pris sdu vil konkurrere på eller om din bilpleje eksempelvis skal være af en højere kvalitet. Typiske ydelse kan være indvendig rengøring, udvendig rengøring,