Indhold

Tjen penge på dine gamle guldsmykker ved at tage kontakt til opkøbere

Ønsker du at tjene penge på dine gamle guldsmykker og guldfigurer, kan der være mange steder at starte. Dette kan for nogle, få det til at fremstå kompliceret, men det behøver det ikke at være heldigvis.

I langt de fleste tilfælde handler det om at tage kontakt til relevante personer og forretninger, som har interesse i at lave opkøb af guld. Ved at henvende dig særligt til disse typer, kan du være mere sikker på at få relevante henvendelser, fair priser og mindre risikoer for useriøse henvendelser og lignende. Selvom at du forholder til de relevante interessenter, er du ikke undtaget risikoerne, men derimod har du en mindre chance, end ved andre typer.

Men hvem har oftest interesse i at opkøbe dit gamle guld, kan variere afhængigt af din geografi, men oftest er følgende interessenter interesseret i opkøb af guld:

  • Antikvitetsforhandlere (nogle)
  • Guldsmede
  • Auktionere
  • Private individer og grupper

Ovenstående er nogle af de mest relevante interessenter, som du kan henvende dig til, men hvor kan du finde dem?

 

De fysiske steder

Nogle af de mest gængse steder, hvor du kan omsætte dine gamle guld og sølvsmykker om til valuta, er hos guldsmede og nogle antikvitetsforhandlere. Du kan finde mange af disse i dit lokalområde eller i byerne.

Det kan give mening her at undersøge dine lokale muligheder, hvorefter du kan udvide din søgehorisont og tage kontakt til dem i de andre byer.

 

Hybriden

En anden gruppe eller type forretning, som du kan henvende dig hos, er auktionere. Der kan her være tale om fysiske lokationer, hvor der forekommer auktioner på guld og sølvsmykker, men også online auktionshuse.

Der findes færre auktionshuse, end hvad der gør med guldsmede og antikvitetsforhandlere, hvorfor det kan give mening at tage sig god tid med at lave en grundig undersøgelse. Hvorfor en grundig undersøgelse, er fordi, at særligt online auktionshuse muligvis kan have manglede sikkerhed og lignende – eller slet ikke relevante.

Ulemperne er forbundet fordelene, da du i et auktionshus outsourcer salget til nogle parterer, hvorefter andre interesserede folk kan byde på din gamle guldsmykker. Du kan her få dem solgt til en større pris eller til den samme, hvis overhovedet ikke.

 

Private personer og grupper

Private personer og grupper falder inde samme kategori, nemlig hybrid. Det skyldes nemlig, at du kan finde dem både online, men også fysiske. I mange tilfælde vil der være tale om online steder såsom forums, debatgrupper, Facebook sider, hjemmeside mv., hvor du kan finde disse personer og grupper.

Der er flere risikoer forbundet denne gruppe, da du ikke nødvendigvis kender til dem, som du er i dialog med. Du bør derfor være ekstra opmærksom på sikkerhed, og aldrig sende dine guldsmykker afsted, inden at de er blevet betalt.