Indhold

Film de bedste videoer til SoMe

Det kan være svært at finde ud af, hvad der rammer lige i algoritmerne på sociale medier. Dog er der nogle gode retningslinjer for, hvad du skal gøre for at få en chance for at præstere på godt fra Instagram og TikTok til Facebook og LinkedIn. I guiden her har vi samlet de bedste tips og tricks til dig, der gerne vil optimere din video performance online på den nem og hurtig måde. 

Tilpas til dit medie

Alle de forskellige sociale medier har forskellige krav til video. Det er både format og længde samt den musik, der ligger ind over, så husk at tjek dine rettigheder, inden du går i gang. For eksempel performer horisontale videoer væsentligt bedre på både Facebook, Instagram og TikTok, fordi de fylder mere på skærmen og derfor er sværere at komme udenom. Overvej derfor, om det kan give mening for din at filme i et horisontalt billede i stedet for den mere traditionelle vertikale frame.

Giv det bedste førstehåndsindtryk

De første sekunder betyder alt. Det er her, du har muligheden for at fange dit publikum og fastholde deres opmærksomhed. Start derfor ud med et brag. Det kan være det vigtigste billede, du har taget eller det mest sigende omkring, hvad der skal ske i videoen. Det handler altså om at vende hele den traditionelle handlingskurve på hovedet og i stedet starte med braget. Altså servere hele pointen fra starten, så folk kan finde ud af, hvad du vil med din video.

Lær af dine opslag

Det er vigtigt at tage ved lære af sine tidligere videoer. Her kan du se nærmere på, hvordan de har præsteret, så du har mulighed for at se, hvad der fungerer for dit publikum og ikke mindst, hvad der ikke gør. Det kan nemlig være utroligt forskelligt, om dine kunder eller seere ønsker et mere professionelt eller personligt præg. Hvis du er helt ny i at lave videoer, så kig nærmere på, hvad der tidligere har fungeret for dig. Alternativt kan du også se, hvad dine konkurrenter gør rigtigt og så overføre det til din egen forretning.

3-2-1-nu

Alt i alt handler det om at gøre det. Der er ingen tvivl om, at videoer er vejen frem på sociale medier i denne tid. Derfor handler det altså om, at få produceret noget godt indhold, som kan være med til at sætte et positivt præg på din markedsføring.