Indhold

Få styr på din næste firmafest

En af de ting som ofte er overset, når det kommer til business og marketing er firmafesterne. Alt kommer hurtigt til at gå op i corporate jargon, og hvordan det næste kvartals salgstal og budgetter kommer til at udspille sig.

En overset faktor når det kommer til motivation af medarbejderne, er dog medarbejderpleje i form af firmafester. Sammen med andre muligheder inden for medarbejdernes tilfredshed selvfølgelig, men i dette tilfælde er det firmafesterne vi tager udgangspunkt i.

Hvor ofte skal de afholdes

Selvom mange medarbejdere måske er kommet i den fødedygtige alder, har mindre børn derhjemme og andre forpligtelser, så er der ikke en regel der siger at man maksimalt må afholde en til to firmafester om året. Det giver næsten sig selv for de fleste, at der er enten en sommerfest eller en julefrokost – i nogle tilfælde kan der endda være begge dele.

Der er dog ikke nogen regler om at det er de to fester der skal være, og det kan være med til at ryste medarbejderne bedre sammen i løbet af året, at afholde flere mindre firmafester løbende. Det behøver ikke nødvendigvis at være større fester som er lavet til den store guldmedalje. At afholde flere mindre arrangementer kan også være med til at styrke sammenholdet, og dem som ikke kan komme med til de større fester, får en mulighed for at være en del af holdet.

Uden mad og drikke…

…duer helten ikke! Sørg for at have styr på rammerne og de basale behov til firmafesten, så medarbejdere og kolleger ikke kommer til at gå kold midt i det hele.

Det er nemt at leje et fadølsanlæg, leje popcorn maskine og slush ice maskiner, ligesom musikanlæg, beer pong borde og andet kan lejes, og bruges til jeres fest, uanset om den er lille eller stor.

Maden kan bestå af pizza, sandwiches eller en lækker salatbar, hvis det er et mindre arrangement, og hvis der er tale om et større arrangement, så kan det være en god ide at sørge for catering til festen. Så slipper i for selv at stå for en stor del af alt det praktiske. Og det behøver faktisk ikke at koste alverden!

Underholdning til festen

Det kan være en god ide at have planlagt noget underholdning til festen, som sikrer at der kommer til at ske nogle ting som kan være med til at ryste kolleger og afdelinger sammen på tværs af de grupper der måske normalt bliver valgt i dagligdagen.

Her kan eksempler være: Quizzer (enten kan i købe et Trivia spil, eller lave jeres eget lille game show i stil med Stormester, Klipfiskerne eller lignende), kongespil, sækkeløb, forhindringsløb, volleyball, football golf og lignende. Hvad der er det perfekte kommer blandt andet an på om i har mulighed for at være inde eller ude, og på årstiden – nogle ting giver mest mening om sommeren og andre om vinteren. Lad blot fantasien løbe afsted.

Et godt råd at slutte af på, kan være at sørge for at have et festudvalg som består af forskellige personer fra fest til fest, eller en anden turnusordning, så der kommer variation i festerne. Derudover hjælper det på at det ikke er de samme personer der står for det, og de ender med at løbe kold i det.