Indhold

Ekseptionelt dansk design til hjemmet

Der er masser af muligheder for at inkorporere smukt, dansk design i din indretning. Du kan for eksempel vælge mellem de ikoniske designklassikere som Montana reoler eller Kay Bojesens træfigurer, men du kan også se på nyere design fra de danske kunsthåndværkere.

 

Har man sagt kunsthåndværk, må man også sige Bornholm. Øen er kendt for sine mange kunstnere og især keramikere, som der er lang tradition for. Bornholms Keramikfabrik bygger videre på disse traditioner, men tilføjer innovative twists, der gør deres kopper og tallerkener helt specielle. Der er masser af farver og mønstre, og du har mulighed for at sammensætte et helt unikt stel.

 

Ro Collection fokuserer på design, håndværk og kunst, og produkterne er lavet af forskellige fantastiske naturmaterialer; stentøj, træ, metaller og mundblæst glas. Det er altid materialet, der er “the main event” i designet, og resultaterne er utroligt smukke og enestående. Ro Collection laver brugskunst i ordets fineste forstand.

Enkelt, klassisk og tidløst

En af de meget karakteristiske ting ved dansk design er, at der er en simpelhed. Der er rene linjer og uventede, underspillede detaljer, som giver et enkelt og tidløst resultat. Dansk design passer også perfekt ind i den nordiske indretning, som er meget lys, åben og simpel med klassiske materialer.

 

Ægte kunsthåndværk er karakteriseret ved kunstnerens kærlighed til materialet. Uanset om det er glas, metal, træ, læder, stof eller noget helt sjette, kan en rigtig kunstner finde noget helt unikt i materialet eller en ny og innovativ måde at bearbejde det på.

 

Denne kærlighed ses tydeligt i de udødelige danske designklassikere fra Le Klint, Arne Jacobsen, Kay Bojesen og andre store danske designvirksomheder. Deres nytænkende tilgang til materialerne, hvordan de kan udnyttes, betvinges, kontrolleres og ikke mindst kombineres på banebrydende måder. Det var de store navne fra dansk designs guldalder, der satte Danmark på verdenskortet i første omgang, men de danske designere i dag kan stadig leve op til deres rygte.