Indhold

Derfor skal du vælge tøj af bambus

Måske er du stødt på bambus strømper eller bambus underbukser ude på internettet og har undret dig over, hvorfor man ville vælge bambustøj. Det er der imidlertid mange gode grunde til.

Godt for både dig og miljøet

Bambustekstil har mange kvaliteter, der gør det idéelt til kropsnært tøj. For det første er det både blødt og behageligt mod huden. Bambusfibrene har ingen ru elementer, så det føles næsten som silke. For det andet er det slidstærkt og holder farven og faconen længe.

 

Desuden er det et åndbart materiale, det er ekstremt fugtabsorberende og vil føles “friskt” hele dagen lang. Faktisk har bambussen en naturlig antibakteriel effekt, som er med til at hæmme svedlugt, og en helt unik temperaturregulerende effekt, som holder dig behageligt tempereret i både koldt og varmt vejr.

 

Samtidig med alle de fordele, du får ud af tøjet, er bambus også bedre for miljøet end bomuldsproduktion. Bambussen behøver nemlig ikke kunstgødning, kunstvanding eller insektmidler for at gro, mens den gror, optager den mere CO2 end en tilsvarende mængde træer, og bambussen gror hurtigere end nogen anden plante på jorden.

 

Ydermere har bambussen den fordel, at det kan høstes løbende. På samme måde som din græsplæne fortsætter planten med at gro, efter den er skåret ned, så der ikke opstår problemer som dem, man ser ved trærydning.

Bambustøj er også velegnet til allergikere

Når bambussen skal behandles for at blive til tråd, der indfarves og væves til stof, bliver der brugt langt færre kemikalier sammenlignet med bomuld. Det kombineret med den antibakterielle effekt gør bambustøj idéelt til allergikere eller folk med eksem.

 

Bambustekstilet optager nemlig ikke støv og pollenpartikler, der kan genere, og den kølige glatte overflade er behagelig og beroligende på huden. Når du én gang har prøvet et par bambussokker eller -underbukser, vil du undre dig over, at du nogensinde har brugt andet.