Indhold

Bryg den bedste kaffe – Det er lettere end du tror

Er du træt af den samme kedelige kaffe hver dag, er det måske tid til at opgradere din kaffebrygning. Det er faktisk ikke svært eller dyrt, for du skal kun bruge nogle enkelte ting, for at få en meget bedre kaffeoplevelse. For eksempel kan stempelkander løfte smagen til et nyt niveau. Hvis du ikke kan drikke en hel kande kaffe, inden den bliver kold, findes der heldigvis masser af gode termokander, du kan hælde kaffen over på for at holde den varm.

Det vigtigste er ikke bryggemetoden

Faktisk er det, der gør allermest for smagen på din kaffe, kvaliteten og friskheden af kaffebønnerne. Hvis du køber formalede kaffebønner, har de mistet meget af deres smag og aroma allerede inden, du åbner posen. Derfor er en kaffekværn en uundværlig del af dit køkken. Ved selv at male dine kaffebønner, kan du også styre, hvor fint de skal males. Skal kaffen bruges til stempelkanden, skal bønnerne males relativt groft for ikke at komme gennem filteret.

 

Selvfølgelig har din valgte bryggemetode også indflydelse på kaffens smag. Det er en hel videnskab, hvordan vandet skal hældes over kaffen, hvor varmt vandet skal være, samt hvor længe vandet skal være om at løbe gennem kaffen. Jo længere tid vandet er i kontakt med kaffen, des stærkere eller mere koncentreret bliver kaffen.

Opbevar dine kaffebønner rigtigt

Hvis du gerne vil have, at dine kaffebønner holder sig smagfulde så længe som muligt, skal du opbevare bønnerne rigtigt. De skal være i en lufttæt beholder og opbevares tørt, mørkt og køligt. Derudover skal kun male den mængde kaffebønner, du skal bruge med det samme – efter de er blevet malet, mister kaffebønnerne smagen lynhurtigt.

 

Når du køber kaffebønnerne, bør du være opmærksom på, at der helst skal være en envejsventil i posen, så bønnerne har mulighed for at afgasse lidt (det skal de efter ristning), men uden at smagen fordamper helt.