Indhold

5 gode råd når du skal vælge en indboforsikring

Bedst er ikke altid billigst, men det kan det være. Hvis ikke du skal vælge en indboforsikring efter prisen, hvad skal du så egentlig gå efter?

Her får du 5 gode råd til at vælge den rigtige indboforsikring.

Hvor meget skal du være dækket for?

En indboforsikring dækker både enkelte dele af dit indbo, som f.eks. dit fjernsyn, dine møbler osv. så hvis det skulle blive stjålet eller gå i stykker kan du få det erstattet. Samtidig dækker din indboforsikring også, hvis hele din bolig skulle brænde, så du skal altså tænke over hvor meget i værdi, du har indbo for, når du skal forsikres.

De fleste har mange flere værdier end de egentlig tror og ejer for langt mere, end de regner med. Derfor kan det være svært at vurdere, men en forsikringskonsulent kan ofte hjælpe med at værdisætte dine ting.

Det er dumt at betale for meget for at være overforsikret, men samtidig er det også dumt at betale for lidt og ikke være tilstrækkelig dækket.

Hvor dækker din indboforsikring?

Det er logisk at tænke, at indboforsikringen kun dækker i hjemmet, men hvad så når du tager din bærbare med på weekend i sommerhuset eller på hotel? Er den så ikke dækket?

Nogle indboforsikringer tilbyder at dække uanset, om du er i Danmark eller udlandet på ferie, eller hvis dit barn f.eks. er på efterskole. Det kan være en god idé at tjekke, hvor din indboforsikring dækker, og om du har behov for mere eller mindre dækning.

Hvad er med i indboforsikringen?

Nogle indboforsikringer dækker ikke pludselig skade, mens andre indboforsikringer dækker alt og også indeholder en rejseforsikring. Derfor kan det være en meget god idé at kigge på, hvad der egentlig er med, når du køber en indboforsikring, også så du ikke betaler til samme forsikring to steder.

Gå forsikringen igennem af og til

Dit liv ændrer sig løbende, og måske er du flyttet, begyndt at rejse mere, har købt en masse nyt elektronik eller noget helt andet.

Derfor er det vigtigt, at du render din indboforsikring igennem af og til. Gerne ca. en gang om året. Der kan være meget at spare, både i penge og i ærgrelser ved at være rigtigt forsikret.

Få et nyt tilbud

Mange danskere er meget autoritetstro og loyale, hvilket egentlig er gode egenskaber, men lige når det kommer til forsikring, kan det være dyrt.

Når du årligt alligevel render din indboforsikring igennem, så kan det være en rigtig god idé også at indhente et par tilbud på forsikringen. Der kan være mange ting, der gør, at en indboforsikring er faldet eller steget i pris hos et selskab. Det kan både være din alder, din adresse, hvor meget andre kunder har brugt deres indbo forsikringer osv.

Ved løbende at tjekke op på priser og vilkår kan du spare mange penge, og samtidig sørge for at du hele tiden har den mest optimale forsikring, så hvis uheldet skulle være ude, så kan du tage det helt roligt.