Indhold

Få hjælp til begravelsen eller bisættelsen på Amager

Når du har brug for hjælp fra en bedemand, så er det oftest i forbindelse med et dødsfald. Dette kan være enten I familien eller i vennekredsen. Det kan også være, at du bare søger information, så du kan forberede dig i forbindelse med udarbejdelse af dit testamente eller til udarbejdelse af dokumentet ”Min Sidste Vilje”.

I københavnsområdet og på Amager er der mange bedemandsforretninger, som kan hjælpe dig med dette. Oftest fungerer det bedst, hvis du ringer i forvejen, før du eventuelt møder fysisk op på adressen, fordi mange mindre bedemandsvirksomheder ofte drives af kun en enkelt person, som kan være kaldt ud til en anden opgave.

De fleste bedemandsvirksomheder holder telefonerne åbne i døgndrift, så du altid kan ringe, hvis du har et behov. På Amager er der mange forskellige bedemandsforretninger, som du kan tage kontakt til. Der er blandt andet Øens Bedemand, der er bemanden Burchhardt, og så er der Hansens Begravelsesforretning for blot at nævne nogle stykker.

Disse bedemænd er alle sammen dygtige og har mange års erfaring i branchen. Derved kan du altid finde den hjælp, som du måtte have behov for.

 

Sådan hjælper bedemanden dig på Amager

Uanset hvor i landet du måtte tage kontakt til en bedemand, så kan de hjælpe dig med det samme: nemlig at arrangere en begravelse eller bisættelse. For mange mennesker, som har mistet en kær, er en bedemand til stor hjælp.

For bedemanden hjælper nemlig med alle de praktiske ting, som opstår i forbindelse med et dødsfald. Således hjælper bedemanden med at udarbejde en dødsanmeldelse og dødsannonce, og han eller hun hjælper med at arrangere begravelsen ved at tage kontakt til det lokale kirkekontor, krematorium og kirkegård.

Som udgangspunkt skal den afdøde begraves i det sogn, hvor han eller hun boede. Her er bedemanden behjælpelig med at kontakte kirken og finde et tidspunkt, hvor begravelsen eller bisættelsen skal finde sted. På Amager er der mange muligheder for at blive begravet eller bisat fra en af de mange smukke kirker på øen.

Afhængigt af hvor den afdøde boede, er det muligt at blive begravet fra Filips Kirke, Tårnby Kirke eller Kastrup Kirke. Det er også muligt at benytte kirkernes kapeller, hvis du som pårørende skulle ønske dig en borgerlig begravelse eller bisættelse for den afdøde.

Det kan også være, at du som pårørende slet ikke ønsker noget som helst med kirke eller kapel at gøre. Her kan bedemanden hjælpe dig med at finde et passende forsamlingshus, hvor den borgerlige højtidelighed kan finde sted.

Når du tager kontakt til en bedemand eller bededame og får hjælp til at håndtere begravelsen eller bisættelsen samt det andet praktiske arbejde i forbindelse med dødsfaldet, kan du gøre tingene lidt nemmere for dig selv i en svær tid.