Indhold

4 steder hvor du kan sælge dine gamle guldsmykker og tjene penge

Har du været rundt i hjemmet og gjort rent, for at finde din gamle guldsmykker, og står du nu og aner uråd, hvad du skal gøre med dem?

Når det kommer til guldsmykker, findes der mange ting som du kan gøre afhængigt af, hvad du ønsker. Du kan give dem gratis væk eller donere dem til et familiemedlem eller ven, men ønsker du at tjene penge på dem, findes der nogle bedre tiltag du kan lave.

 

Flere muligheder for penge

Afhængigt af hvilken metode du vælger, kan der være et øget krav til research og grundigt forarbejde. Det afhænger typisk af indsats, og hvilken målsætning du har med dine smykker. Som udgangspunkt kan det altid betale sig, at du gør dit forarbejde og undersøger markedet og mulighederne mv. På den måde kan du nemlig styrke din salgsposition eller komme med en korrektur, hvis du synes prisen er forkert – i hvert fald med et bedre grundlag.

Du kan gøre brug af følgende 4 metoder eller steder, hvorpå du kan sælge din gamle guldsmykker:

  1. Auktionshuse
  2. Online markedspladser
  3. Guldsmed
  4. Antikvitetshandler

 

Auktionshuse

En af de traditionelle steder, hvor du kan sælge din guldsmykker, er på et auktionshus. Det kan give god mening at vælge dem, som har en historik inden for salg af guld- og sølvsmykker. Ved at vælge et med historik, kan du være mere sikker på, at de har den nødvendige erfaring.

Du vil typisk skulle angive historie og karat, hvis du vil øge dine chancer for en bedre pris. En fordel er at du kan få en professionel til at overtage salget af din smykker, men en ulempe er, at salget typisk er styret af bud fra publikum eller interessenter.

 

Online markedspladser

Et andet sted er online markedspladser, hvilket kan være DBA, Guloggratis, Facebook marketplace osv. Vælger du at sælge dine smykker her, bør du uddanne dig på de forskellige dynamikker og salgspriser, historik mv. på platformene. Herunder altid vælge at få køber ud for at se smykket og aldrig sende det med posten.

 

Guldsmed

Den tredje løsning er, at du tager dine gamle guldsmykker til en guldsmed og får dem solgt. Denne løsning er den hurtige og nemme løsning. En ulempe kan være at guldsmeden ikke tager højde for historikken af smykket, men derimod kun kigger på dets tilstand og karat.

 

Antikvitetshandler

Den sidste løsning som du kan gøre brug af, er at tage kontakt til en antikvitetshandler som foretager opkøb af guld og sølv. Ikke to antikvitetshandlere er ens, hvorfor det kan give mening at tage fat i et udpluk. Mange af dem tager ligesom guldsmeden udgangspunkt i karat og nuværende guldpriser, dog tager nogle af dem også højde for smykkers historik og lignende, hvilket kan øge dine chancer for at tjene flere penge.