Indhold

Sådan får din virksomhed hjælp hvis flasken fylder for meget!

Der findes en person med et alkoholmisbrug i stort set alle store og mellemstore danske virksomheder.

Et alkoholmisbrug er ikke et personligt problem. Det går ud over hele familien, arbejdspladsen og andre nære relationer.

”Statistikken viser, at ca. 2/3 af dem, der går i behandling, bliver fuldt arbejdsdygtige igen, og at de efterfølgende vil være endnu mere værdifulde og loyale over for virksomheden efter en vellykket behandling. 


En misbrugers arbejdsevne forringes i gennemsnit med mindst 25%, mens misbruget står på. Så jo hurtigere, der tages hul på problemerne, jo bedre for virksomhedens produktivitet og for misbrugerens helbred. 


Én ud af hver tiende dansker over det fyldte femtende år kommer på et eller andet tidspunkt ud i et misbrug. Så ud over de rent statistiske og målbare følgevirkninger er der her tale om store menneskelige omkostninger.”

Kilde: hk.dk

Så det handler faktisk ikke om en kollega vil have hjælp til et misbrug eller ej. Nej det handler om hvilken hjælp der skal sættes ind med og hvornår det starter.

Hvornår har man et alkoholmisbrug og hvad kan man gøre?

Det kan du læse meget mere om her hos A Misbrugsbehandling som er eksperter i misbrug, behandling, samt hjælp og rådgivning til pårørende.

Det gælder hele familien og arbejdspladsen

Et alkoholmisbrug går som sagt ud over mange flere end kun misbrugeren selv. Derfor er det så vigtigt at der hurtigt sættes hjælp ind og den rigtige første gang.

Der findes mange forskellige tilbud om alkoholbehandling og det kan være svært at finde rundt i. Det være en fordel at vælge en privat behandling, da man der kan finde intensive ambulante behandlingstilbud, hvor behandlingen foregår udenfor normal arbejdstid og kun varer i ca. 7 uger. Denne form for alkoholbehandling har eksisteret i mange år og har vist sig at være noget af det mest effektive form for alkoholbehandling. Det har nemlig vist sig at en intensiv behandling som griber så lidt som muligt ind i ens hverdag, har store fordele med sig. Dertil har klienten også mulighed for at fortsat kunne passe deres arbejde, samt være med familie og venner når der ikke er behandling. Det har stor betydning at man har været i vante omgivelser, mens man har været i behandling.

Tegn og symptomer

Her er nogle af de tegn og symptomer der kan være hos en person med et alkoholmisbrug.

 

 • Drikke alkohol for at slukke eller flygte fra ubehagelige følelser
 • Drikker alene
 • Drikker dagen efter
 • Ændring af ens adfærd og personlighed
 • Skjuler alkohol og drikker i det skjulte
 • Påtale om alkoholforbrug fra familie og venner
 • Blackouts
 • Kontroltab
 • Svigt og brudte løfter
 • Undgår samtaler om alkohol
 • Psykisk og fysisk trang

 

Det er helt normalt at man ikke oplever alle tegn og symptomer. Men kan man sige ja til blot nogle få af disse kan det være at der er behov for professionel hjælp i form af rådgivning eller behandling.

 

Med den rigtige hjælp kommer langt de fleste godt ud af et misbrug og får et helt normalt liv uden flaskens negative konsekvenser.