Indhold

Outsource jeres kantinedrift og løft arbejdsglæden og produktiviteten

Mange medarbejdere ser dagligt frem til deres frokost pause, men dog er det ikke alle arbejdspladser som har en kantine eller for den sags skyld en god én. Synes du, at jeres kantine halter eller kunne forbedres, kan det give god mening at få hjælp til jeres kantinedrift.

Hvordan kan outsourcing af kantinedriften hjælpe?

Ikke to arbejdspladser er ens og dette kommer også til udtryk indenfor kantinerne. Men når det så er sagt, bør kantine og driften af denne tages alvorligt af forskellige årsager. På langt de fleste arbejdspladser holdes typisk frokostpause ved en kl. 11-13 tiden på kantinen.

Kollegaerne samles her for at få en bid mad, samle og forny energien gennem afslapning og madoplevelsen. Det kan betyde meget for kollegaerne såvel som for arbejdspladsen, at de ansatte får en god madoplevelse.

En god madoplevelse kan hjælpe med at:

 • holde koncentration
 • få fornyet energi
 • øge arbejdsglæden
 • give fornyet motivation
 • øge produktiviteten
 • øget tilfredshed

En dårlig madoplevelse eller ingen kan derimod give:

 • give koncentrationsbesvær
 • mindske arbejdsglæden
 • mindske motivationen
 • nedsætte produktiviteten
 • øget utilfredshed

 

Et socialt samlepunkt

Men udover de personlige fordele og ulemper, er kantinen også med til at bringe medarbejderne sammen. De samles nemlig her for at få en bid mad, hvor de i fællesskab kan tale om arbejdet, fritiden samt lære hinanden bedre at kendte.

Dette kan være meget fordelagtigt for arbejdspladsen, da det er med til at styrke teamsamarbejdet og arbejdskvaliteten. Dette kan til gengæld øge sammenhængskraften i afdelingerne, løfte kvalitet af arbejdet og derved også øge omsætningen.

For mange arbejdspladser er det selvsigende nogle meget gavnlige effekter, men når vigtigheden af en god kantine er understreget, er næste punkt om man skal outsource sin kantine eller sætte en ekstra stor indsats ind selv.

At outsource eller ikke at outsource

Det er ikke alle arbejdspladser der har råd til at have ansat fast kantine personale, hvilket der kan være adskillige årsager til. Det kan nemlig indebære et madbudget og madlavning, som de ikke nødvendigvis har den rette kapacitet til opretholde. Dette giver til gengæld dårligere madoplevelser.

Hvis jeres kantine befinder sig i denne situation, hvor I desværre ikke selv kan opretholde madkvaliteten, rengøringen og den gode oplevelse, bør du outsource jeres kantinedrift.

Ved at outsource jeres kantinedrift til en kompetent samarbejdspartner, kan i bruge mere tid på jeres kerneforretning og værdiskabende aktiviteter. Den anden fordel er, at jeres partner sørger for, at dine kollegaer bliver glade og får mætte maver.

Hvor finder jeg den rette kantinepartner?

Har jeres arbejdsplads brug for et par hjælpende hænder til kantinedriften, men du aner uråd om, hvor du skal kigge, er den hurtig løsning at søge på Google. Dog tilbyder alle leverandører ikke de samme services eller mad, hvorfor du bør undersøge dem hver især grundigt.

Vil du have en hurtig og god løsning, kan vi anbefale BA Service.