Indhold

Optimer din virksomhedsdrift med Microsoft Azure

Er du erhvervsdrivende står du nok overfor et hav af forskellige ting, som du skal have indsigt i og tage stilling til. For mange virksomheder, er det ikke alene nok kun at fokusere på produktudvikling, men også at fokusere på konkurrenter, udviklinger i markedet, forsyningskæden, kunder, foruden de interne aspekter.

Det kan lyde som virkelig meget på paletten, men det er vigtigt ikke at negligere eller underminere de interne aspekter af ens virksomhed. Mange ting sker indefra dvs. dit arbejde afhænger i høj grad af de interne systemer, arbejdsprocesser, understøttende værktøjer og bagvedliggende IT-infrastruktur. Og skal den tages længere ud, men sågar også ens kontor og printermiljø.

 

Et knyttet netværk

Når du kigger på din forretning, er det vigtigt, at du ser på det, som var det et holistisk net, hvor hver en del spiller sammen med de andre dele. For at gøre det mindre ”metafysisk”, har et softwareprogram indflydelse på udførslen af dit arbejde og underliggende arbejdsprocesser. Softwaren er til gengæld influeret af den bagvedliggende IT-infrastruktur og datacentre i virksomheden.

Det er også en af de årsager til, hvorfor at mindre optimeringer i forskellige dele af virksomheden, kan have stor effekt på resten af virksomheden. Som udgangspunkt kan det anbefales, at du laver en undersøgelse, hvor du kigger efter områder, hvor der er akut behov for forbedring. Alternativt kan du også kigge efter en løsning, som kan forbedre flere områder på én gang.

Et eksempel her af kunne være at flytte din fysiske datacentre og understøttende forretningskristiske programmer over til et cloudmiljø såsom Microsoft Azure.

 

Hvorfor hoppe i det azurblå bassin?

Når det kommer til kosteffektiv optimering af virksomhedsdriften, kan der være mange forskellige fordele at hente ved at skifte over til et cloudmiljø. En af de betydelige fordele er indenfor IT-infrastrukturen, hvor eksempelvis fysiske installationer i form af datacenter koster virksomheder mange penge. Dette skyldes ikke alene datacentre i sig selv, men også anskaffelsen af det fysiske mandskab, som har de nødvendige tekniske kompetencer.

Før cloud har det været meget kosteligt og svært for mindre og mellemstore virksomheder at drage fordel af datacentrene i deres virksomhedsdrift. Men i takt med at cloudteknologien har udviklet sig og blevet meget mere massemarkedet, er det blevet muligt for mindre aktører at nyde fordel af teknologien.

 

Det med småt

Selvom clouteknologier såsom Microsofts Azure er på mange måder banebrydende, er der stadigvæk nogle tekniske barrierer til brugen af dem. Azure har en relativ let opsætning, men for den utrænede og uden erfaring, kan det hurtigt medføre til kostelig fejl.

For at være på den sikre side, kan det anbefales at hente hjælp fra en Azure konsulent. Ved at hente hjælp fra professionelle kan du undgå fejl, som kunne forekomme ved konfigurering og overflytningen.