Indhold

Hvorfor vælge et kaffe abonnement?

Kaffe er noget, som vi har drukket rigtig meget her i Danmark, og i rigtig mange år. Det er også en populær drik verden over. Faktisk er det et af verdens mest handlede produkter. I mange år har kaffe haft et ry for at smage bittert, men det er ved at ændre sig nu. Hvis kaffen bliver produceret omhyggeligt, ristet grundigt, samt kværnet og brygget med respekt for producentens hårde arbejde, så kan man ende med en kompleks og elegant smagsprofil. Kaffe kan nemlig være en drik rig på søde og syrlige smagsnuancer.

Hvad påvirker smagen?

Der er mange faktorer der påvirker smagen i kaffe. Først og fremmest i produktionsstadiet. Det har betydning, hvilken højde kaffetræerne er groet i. Det typiske kaffetræ, også kaldet Coffea Arabica, har det faktisk bedst når det er groet meget højt oppe, i fugtige grønne bjergmiljøer fx. Udover højden, så er der mange andre ting en producent kan gøre for at optimere kvaliteten af det færdige produkt. Sortering, tørring og fermentering er nogle af dem, men det kræver selvfølgelig flere ressourcer for farmeren, jo højere kvalitet der skal produceres.

Måske har du set ‘Fair Trade’ mærket på en kaffepose, og haft god samvittighed over at vælge efter det. Desværre er fair trade prisen for kaffe ikke meget højere end den kommercielle standard pris, og det efterlader alle de mange mange mennesker der producere kaffe i andre dele af verdenen i en meget dårlig situation. Det er knapt nok til at sætte mad på bordet. Overvej at køb din kaffe hos et risteri, der selv handler direkte med kaffebønderne. Det er langt mere fair, end fair trade.

Smag selv forskellen

Hvis du godt kunne tænke dig at smage bøndernes hårde arbejde, så overvej at bestil et kaffe abonnement. På den måde kan du få smagt kaffe fra forskellige producenter, med forskellige smagsnuancer. Nogle er mere søde og frugtige, mens andre er mere florale og syrlige. Der er noget til enhver smag, når man får sin kaffe igennem et kaffe abonnement. Hvis du kender nogen der ville have godt af at prøve lækker kaffe, så kan man med fordel også overveje et kaffe gaveabonnement. De fleste af os drikker kaffe, så giv et kaffe abonnement fra et risteri i gave, så kan kaffen nydes med god smag i munden.