Indhold

Hvilken webshop skal du vælge

Vil du lige som mange andre virksomheder sælge dine produkter online? Så vil et af de valg du skal træffe hvilken platform du vil bruge til din webshop. Der er efterhånden rigtig mange forskellige webshop løsninger at vælge imellem, så det at finde det helt rigtige system for din virksomheder kan ofte være et kompliceret valg.  Lad os prøve at se lidt nærmere på nogle af de mest almindelige webshop systemer her i Danmark.

WooCommerce

7 ud af 10 danske butikker køre WooCommerce, så det giver rigtig god mening at ligge ud med denne webshop løsning. WooCommerce er blevet populært af 2 grunde. Før det første er det et relativt nemt system at komme i gang med. For det andet er det billigt. Faktisk er selve WooCommerce modulet fuldstændig gratis at hente og bruge. Dette gør at du ofte kan få udviklet en WooCommerce webshop for under 20.000 kroner.  Med lidt ekstra sikkerheds og hastighedsoptimering, kan du få en ganske udmærket webshop med WooCommerce.

WooCommerce er et utroligt fleksibelt system med masser af funktioner og muligheder. Det mangler lidt nogle af de mere avancerede shopping funktioner, men som første gangs webshop er der ikke mange løsninger der slår WooCommerce.

Læs mere om valg af webshop

Hosted Shop

En anden populær løsning her i Danmark er Hosted Shop – også kendt som Dandomain webshop eller Smartweb. Et lukket system hvor du ikke rigtig kan lave rod i tingene, glimrende support og høj stabilitet. Alt sammen ting som gør det rigtig nemt at komme hurtigt i gang med en professionel webshop. Alt dette er også for mange ulempen ved Hosted Shop. Har du brug for specielle funktioner eller integrationer som ikke findes i forvejen til dette system, kan det hurtigt blive rigtigt dyrt eller ligefrem umuligt at få den funktionalitet i din shop.  Men er det en temmelig standard webshop du skal bruge og ønsker du ikke selv at stå for opdateringer og vedligeholdelse. så kan Hosted shop være en rigtig god løsning.

Shopify

Vi kommer heller ikke uden om at tale om Shopify på denne liste. Et virkeligt populært system der på nogle områder minder lidt om Hosted Shop blot med mange flere temaer, plugins og integrations muligheder. Det er nemt at bruge og du får hurtigt en pæn webshop op og køre i Shopify. Ulempen ved Shopify (ud over at være et lukket system) er at de tager lige under 2% af din omsætning i gebyr. Så det er noget du bestemt bør have med i overvejelserne. Kommer du til at sælge for f.eks. en million om måneden  – så vil du skulle betale over 20.000,- til Shopify. Snakker vi 10 millioner, så er det 200.000,-  kan du se hvor jeg vil hen?

Magento

Et andet meget brugt webshop system til især de lidt større online butikker er Magento. Et open source system med masser af muligheder, integrationer og ekstra moduler. Stabilt og skalerbart gør det meget interessant for mange virksomheder. For få år siden var Magento 1 et klart første valg vil mellemstore og store virksomheder, men efter lancereringen af Magento 2, er fokus flyttet mere og mere over på Enterprise virksomheder. Den store ulempe ved Magento 2 er derfor prisen. Både når vi snakker licensomkostninger men også udvikling. Dette gør at der nærmest kun er større virksomheder som benytter Magento nu om dage.

Shopware

Vil du gerne have et webshop system der giver mange af de samme muligheder som Magento, men til en noget mere attraktiv pris så kunne Shopware være et godt bud. En relativ ny webshop løsning her i Danmark, baseret på de mest moderne teknologier og fyldt med smarte funktioner. Dog vil en Shopware løsning ofte være for dyr for mindre virksomheder, også selv om det i mange tilfælde ville være den bedste løsning. Det er ikke unormalt at en ny webshop i Shopware 6 koster omkring 150-200.000 kroner at få udviklet. 

Det var en kort introduktion til nogle af de mere populære webshop systemer der bruges her i Danmark. Der findes selvfølgelig mange flere, men største delen af danske virksomheder køre med en af overstående løsninger.