Indhold

Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter dit lejemål?

En af de tvister som opstår mellem rigtig mange lejere og udlejere, er den istandsættelse, som en lejebolig skal have, når lejer flytter ud af lejemålet. Ved indflytning er det meget normalt at betale et depositum, som ikke må overstige hvad der svarer til 3x husleje.

Konflikten opstår, når dette beløb skal opgøres ved fraflytning, da mange udlejere kræver for store istandsættelseskrav, hvorfor mange lejere ender i en situation, hvor de knap nok ser det depositum igen, som de overførte ved indflytningen.

Derfor har vi skrevet denne artikel, som giver dig et overblik over dine rettigheder, når du skal fraflytte dit lejemål.

Husk at udfylde indflytningsrapporten grundigt

Måske det lyder en smule mærkeligt, men din fraflytning starter allerede ved indflytningen. Her vil du nemlig både have ret til et indflytningssyn og samtidig have mulighed for at udfylde en fejl-og mangelliste.

Her kan du gå virkelig gå lejemålets stand efter i sømmene og på den måde sikre dig selv imod, at din udlejer pludselig udpeger mangler i lejemålet, som allerede var eksisterende, da du flyttede ind.

Indflytningsrapporten er med andre ord dit bevis på, at du har efterladt lejemålet i samme stand, som du modtog det i.

Husk at tage billeder ved både indflytning og fraflytning

I forlængelse af ovenstående afsnit, så er det en rigtig god idé at bakke dine argumenter op med billeddokumentation. Dermed har du virkelig mulighed for visuelt at dokumentere overfor en eventuelt juridisk instans, at det altså er dig der ret i din påstand om lejemålets stand.

Gennemgå tjeklisten fra indflytningssynet

Grundighed er nøgleordet i både indflytningsprocessen og fraflytningsprocessen. Du skal altså ikke bare tage for gode varer, hvad din udlejer end måtte påstå.

Spørg ind til punkter som du ikke forstår, eller som du måske endda er uenige i. På den måde kan du også få en bedre fornemmelse for, hvor din udlejer er henne i processen.

Underskriv ikke fraflytningsrapporten, hvis ikke du er enig

Skriv ikke under på nogen form for opgørelse, hvis ikke du er enig. Gør du det, kan det nemlig tolkes, som om du accepterer din udlejers krav også selvom disse muligvis juridisk set ikke er gyldige.

Tag altid en god ven eller familiemedlem under armen til fraflytningssynet

Det kan være temmelig svært at stå alene ved fraflytningssynet. Især hvis forholdet til din udlejer allerede er en anelse betændt. Derfor er det altid en god idé at medbringe en du stoler på, så alle vigtige detaljer og spørgsmål bliver gennemgået, hvis du nu selv er en anelse nervøs ved synet.

Vi håber, at du med denne artikel er blevet klogere på, hvordan du fraflytter dit lejemål på den bedste måde, og at du er klar til at tage kampen op, hvis nu dine juridiske rettigheder bliver overtrådt af udlejer.