Indhold

Hvad koster det egentlig at få kørekort?

I denne blogpost vil vi kigge nærmere på, hvad det koster at få kørekort. Priserne kan variere meget fra udbyder til udbyder, og det er derfor vigtigt at sammenligne kørekort pris, inden du bestemmer dig for en køreskole. Vi vil også komme ind på andre ting, som du skal være opmærksom på, når du skal have kørekort.

Hvad inkluderer kørekort lovpakken?

De fleste køreskoler tilbyder en såkaldt lovpakke, og så skulle man måske tro, at det var nemt at sammenligne priserne på de forskellige køreskoler – men nej. Der kan nemlig være stor forskel på, hvor meget køreskolen har inkluderet i sin lovpakke ud over minimumskravet.

 

Minimumskravet til lovpakken er:

29 lektioners teoriundervisning

4 lektioners undervisning på manøvrebane

4 lektioners undervisning på glatbane

16 praktiske kørelektioner á 45 minutter – foregår på vejene med kørelæreren ved siden af og skal inkludere både kørsel i by, på landevej og motorvej.

Ikke alle udgifter er inkluderet i lovpakken

Måske har du opdaget nogle nødvendige udgifter, der ikke er inkluderet i minimumskravet til lovpakken? Der er nemlig flere udgifter, afgifter og gebyrer, der skal med i beregningen, når du vil finde den samlede pris på kørekortet.

 

Hos nogle køreskoler skal du for eksempel betale for at få adgang til teorimaterialet eller ekstra teoritimer. Hos LZ Køreskole får du ubegrænset teoriundervisning, så du ikke skal føle dig presset til at tage teoriprøven, før du føler dig klar. Derudover kommer ekstra udgifter som leje af skolevogn til køreprøven, førstehjælpskursus, prøvegebyr, lægeattest og pasfoto.

Sådan beregner du kørekort prisen

Når du har fundet ud af, hvilke køreskoler der passer bedst til dine behov og ønsker, kan du begynde at sammenligne priserne. Husk at tage alle de ovenstående punkter med i dine overvejelser, så du får den komplette pris på kørekortet. Som tommelfingerregel kan man sige, at hvis køreskolen ikke skriver, at det er inkluderet i deres tilbud, så skal du medregne det som en ekstra udgift.