Indhold

De utallige fordele ved at lære dit barn et nyt sprog

Fra en ung alder er børn som svampe, der absorberer alle de nye oplysninger omkring dem. Og hvilken bedre måde at berige deres hjerne på end ved at lære dem et nyt sprog? At lære et andet sprog har utallige fordele, både på kort og lang sigt. Her er blot nogle få af de mange grunde til, at du bør overveje at lære dit barn et nyt sprog.

Forbedrer den kognitive udvikling

En af de primære fordele ved at lære et andet sprog er, at det kan forbedre dit barns kognitive udvikling. En undersøgelse fra 2007, der blev offentliggjort i “Journal of Experimental Child Psychology”, viste, at tosprogede børn klarede sig bedre end deres ensprogede jævnaldrende børn i forskellige test af mental fleksibilitet, f.eks. evnen til at skifte hurtigt mellem opgaver eller til at finde på kreative løsninger på problemer. Desuden viste en anden undersøgelse, der blev offentliggjort i “Psychological Science”, at tosprogethed kan forsinke demens med op til fem år

Hjælper til akademisk succes

Ud over de kognitive fordele kan det at lære dit barn et nyt sprog også føre til akademisk succes. En undersøgelse fra 2010, der blev offentliggjort i “Journal of Educational Psychology”, viste, at elever, der blev undervist på et fremmedsprog, scorede bedre på standardiserede test end elever, der blev undervist på engelsk. Desuden viste en anden undersøgelse, der blev offentliggjort i “The Modern Language Journal”, at elever, der studerede et fremmedsprog, generelt havde bedre karakterer og var mere tilbøjelige til at fortsætte deres sprogstudier gennem gymnasiet.

Skaber kulturel bevidsthed og forståelse

Endelig kan det at undervise dit barn i et andet sprog skabe kulturel bevidsthed og forståelse. Med en verden, der bliver mere og mere forbundet, er det vigtigere end nogensinde før, at børn bliver udsat for forskellige kulturer. Ved at lære dit barn et nyt sprog åbner du deres øjne for en helt ny verden af skikke og traditioner. Desuden vil de også have et forspring, når de på et tidspunkt rejser til udlandet.

Der er flere måder, hvor du som forældre kan hjælpe dit barn med at lære et nyt sprog. Engelsk er oftest det nemmeste sprog at starte med. Det kan være en god idé at få en engelsk tutor, der hjælper barnet fast hver uge gennem lektiehjælp. Som du kan se, er der uendelige fordele ved at lære dit barn et nyt sprog. Så hvis du leder efter måder at give dit barn et forspring i livet på, så overvej at tilmelde dem til fremmedsprogskurser – de vil blive glade for, at du gjorde det!