Indhold

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er efterhånden på alles læber, da det har inden for de seneste par år bevæget sig ud af undergrunden og ind i mainstreamsamfundet. Flere og flere tænker på at investere eller handle med kryptovaluta, men viden om dette emne kan også virke som en jungle, især for de uindviede og det kan være let at tro på hvad end man læser på nettet om denne relativt nye valuta. Da det som sagt er et nyt marked, er der ret mange ting man skal være opmærksom på som forbruger, hvis man gerne vil give sig i kast med at investere eller handle med kryptovaluta. Læs alt om dette og meget mere i denne artikel!

Det 21. århundredes valuta

Kryptovaluta er i sandhed det 21. århundredes valuta, da det både fungerer uafhængigt af både banker og regeringer og al handel foregår på online børser. Derudover foregår alt også anonymt, hvilket betyder at man for eksempel ikke kan få sin kryptovaluta tilbage, så snart man har solgt den. Dette er selvfølgelig en risiko, man må tage med sig, hvis man gerne vil handle med kryptovaluta. Men i al almindelighed fungerer det ligesom traditionel aktiehandel, fordi man kan spekulere i kryptovaluta og i dens værdi. Det er også gået hurtigt med udviklingen af kryptovalutaen; den første slags, Bitcoin, blev udviklet tilbage i 2009, men der var i 2018 flere end 1500 forskellige slags kryptovalutaer på markedet. Der kommer hele tiden nye og forbedrede kryptovalutaer frem, som konkurrerer mod alle de andre kryptovalutaer på markedet, hvilket gør det spændende som forbruger at følge med i uanset om man er helt grøn i feltet eller hvis man har været med i udviklingen lige siden 2009. Læs mere kryptovaluta, markedet lige som det er lige nu samt dens fremtidsmuligheder her: https://cryptoex.dk/.

Et nyt marked

I forhold til det traditionelle aktiemarked, er kryptovaluta et meget nyt marked, hvor nærmest intet er reguleret. Det har både sine fordele og ulemper; fordele, da man har meget råderum og frie rammer til at handle med de kryptovalutaer man vil, selv hvis man er helt nybegynder og gerne vil prøve det med at handle med kryptovaluta af. Men dette marked har bestemt også ulemper, da alt er nærmest fuldstændig ureguleret og man skal sikre både sin valuta og sin computer til det allerhøjeste niveau, så man kan holde cyberkriminelle og andre uvelkomne personer eller grupper ude. Da kryptovaluta er anonymt, er der en stigende tendens til at cyberkriminelle tager andres usikrede kryptovalutaer uden at kunne blive sporet. Derfor skal man være opmærksom på at sikre sin computer med al den bedste slags software, før man begynder at give sig i kast med at spekulere i og handle med kryptovaluta.