Indhold

Dine tænder fortæller meget om dig som person

Når vi i løbet af få sekunder danner os et førstehåndsindtryk af en person, er smilet noget af det, der vægter højt. Vores tandsæt fortæller rigtig meget om os som personer. Har du gule, kariesfyldte tænder, sender du et signal om, at du måske er en lidt sløset person, hvorimod det helt perfekte tandpastasmil kan signalere orden og ansvarlighed.

Vores smil er også det, vi aflæser, når vi skal vurdere en andens humør og sind. Sidst men ikke mindst, har smilet meget med vores selvtillid at gøre. Hvis du går og drømmer om det perfekte tandsæt, men ikke har lyst til at lige en teenager med bøjle, så læs her, hvad invisalign skinner kan gøre for dig.

Vælg en usynlig bøjle og undgå de klassiske togskinner

Vi kan hurtigt blive enige om, at en bøjle bare ikke er særlig charmerende. Maden sætter sig fast i den, den gnaver i kinderne og ser bare ikke særlig smart ud. Har du meget skæve tænder, som du er ked af at vise frem, kan det have negativ indvirkning på dit liv. Mange undgår at smile med tænderne, da de føler, at smilet er grimt.

Hvis du undgår at smile, kan det påvirke dig på arbejdspladsen. Dette gælder både blandt kolleger og særligt kunder, hvor du gerne skulle fremstå glad og imødekommende. Det gør måske heller ikke noget godt for dig, hvis du skal stå og fremlægge vigtige strategier på jobbet og ligner en teenager med bøjle på. Vidste du, at der er udviklet en usynlig bøjle? Bøjlen kaldes for invisalign skinner.

Fordele ved at vælge invisalign skinner

Invisalign skinner er en næsten usynlig bøjle, der sættes henover dine tænder. Denne skal bæres hele døgnet rundt. Der er kun to tidspunkter, hvor du skal tage den ud:

 • Når du spiser
 • Når du børster tænder

Få invisalign skinner som et pænt alternativ til de klassiske togskinner. De kan bruges til mindre korrektioner af skæve tænder, men ikke hvis du skal have lavet om på hele tandsættet. De virker således, at de langsomt korrigere den skæve tand eller tænder. Når tænderne har rykket sig en smule, skal bøjlen udskiftes med en ny, der korrigerer tænderne endnu mere. På denne måde sker tandreguleringen gradvist, som hvis man anvendte de klassiske togskinner, der strammes jævnligt.

Invisalign skinner kan rette:

 • Små skævheder
 • Krydsbid
 • Underbid
 • Samt andre problemstillinger

Der er mange fordele ved at vælge denne form for bøjle frem for de klassiske togskinner:

 • Usynlig
 • Kan anvendes af personer i alle aldre
 • Effektiv tandregulering med gode resultater
 • Skånsom tandregulering
 • Bøjlen kan tages ud ved behov

Den helt klart største fordel ved denne bøjle er, at den er usynlig. Vil du gerne fremstå professionel på jobbet, er det derfor en oplagt mulighed for at få rettet tænderne, uden man kommer til at se uprofessionel ud. Slips, jakkesæt og bøjle går bare ikke særlig godt sammen. Pga. usynligheden vil denne bøjle egne sig til alle aldre – både til børn, til business kvinden/manden og til unge, der helst ikke vil stikke ud.

Sådan bruger du invisalign skinner

Tandregulering med invisalign skinner har vist sig at være rigtig effektiv, og så er det samtidig en skånsom behandling, der ikke medfører store smerter, ligesom togskinner er kendt for. Nogen kan se resultater allerede inden for et par måneder. Desuden kan disse skinner tages ud, hvis man har behov for det.

Når du ønsker behandling med invisalign bøjle, skal du først og fremmest undersøges af tandlægen, som skal godkende dig. Hvis tandlægen mener, at skinnerne kan klare dit problem, skal du have taget røntgenbilleder og et aftryk af tænderne. Derpå modtager du en serie af skinner, hvor du skifter skinne hver 1-2 uger. Efter 6-8 uger skal tænderne kontrolleres. Efter behandling anvendes retrainere, der sørger for at holde tænderne på plads.