Indhold

Uddeleger arbejdet til en virtuel assistent

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende i din egen lille virksomhed, så er der en god grad af sandsynlighed for, at du har rigtig mange kasketter på i det daglige arbejde. Der er nemlig ikke det, som du ikke skal nå. Du skal både sørge for at markedsføre din virksomhed og få nye kunder. Du skal sørge for regnskabet og holde netværket ved lige. Der er momsregnskab og eksisterende kunder, der ringer i utide og utide.

Det kan have den betydning, at du skal løbe meget hurtigt for at nå at udføre dine kerneopgaver. I værste fald kan det dog betyde, at du simpelthen går ned med stress. Derfor vælger mange små erhvervsdrivende, der har en tilstedeværelse på internettet i form af en hjemmeside og online markedsføring, at udlicitere dele af deres arbejde til andre, mere kyndige.

Det er her, at den virtuelle assistent kommer ind i billedet.

Hvad er en virtuel assistent?

En virtuel assistent eller en online assistent er en person, som typisk arbejder over internettet og udfører de opgaver, som du ikke selv har tid eller kompetencer til i din egen virksomhed.

At arbejde sammen med en ekstern konsulent, som kan hjælpe dig i det daglige arbejde, når du har brug for det, kan være en stor fordel for dig. For de kan nemlig hjælpe dig med at aflaste dig, så du kan nå alle de opgaver, som giver dig selv brød på bordet og udvikler din virksomhed.

Den virtuelle assistent hjælper dig med at tage imod dine telefonopkald for dig, holde styr på din kalender og besvare dine mails. Den virtuelle assistent kan således være en typisk traditionel sekretær, som udfører typisk sekretærarbejde. Beskrivelsen her dækker den traditionelle virtuelle assistent.

Men der er mange typer af virtuelle assistenter, og også nogle som ikke udfører administrativt arbejde, men arbejde som er af mere teknisk karakter for dig.

Mød den tekniske virtuelle assistent

En teknisk virtuel assistent hjælper dig med at varetage de opgaver i din virksomhed, som er relaterede til opdateringer af din hjemmeside, webdesign af nye hjemmesider til dig, såvel som diverse former for online markedsføring.

Dette kunne være arbejde så som at opbygge mailsekvenser og opsætte dem i et mailsystem som MailChimp eller MailerLite. Det kunne også være at hjælpe med at uploade de nye blogindlæg til din hjemmeside eller endda skrive dem for dig.

Ligeledes kan den tekniske virtuelle assistent hjælpe dig med at lave forskelligartet online markedsføring for dig, så du får flere kunder fra internettet. Dette kunne f.eks. være at lave søgemaskineoptimering for din hjemmeside, så den kommer højere op på Google. Der er mange muligheder for at gøre din arbejdsdag meget nemmere og give dig mere tid, hvis du vælger at arbejde sammen med en virtuel assistent i dit firma.