Indhold

Tips til møblering og indretning af dit kontor

Et kontors effektivitet afhænger i høj grad af dets møbler og indretning. I denne artikel giver vi dig moderne tips til møblering af dit kontor samt den optimale måde at tilrettelægge kontorets layout på.

At vælge de bedste møbler på dit kontor er et af de vigtigste trin i indretningen. Kvaliteten af ​​møblerne på kontoret er ofte direkte proportional med komfortniveauet for medarbejderne. Derfor er det meget vigtigt at vælge de bedste kvalitetsmøbler til kontoret, hvis dit budget holder til det.

Møblerne skal naturligvis vælges efter virksomhedens behov. Hvis kontoret for eksempel beskæftiger sig med fysisk kundekontakt, bør du vælge møbler, der giver komfort til kunderne. Målet hermed er selvfølgelig at sørge for, at kunden kun skal koncentrere sig om dit salgspitch, og at de desuden går fra domicilet med et storartet indtryk af virksomheden. På samme måde, hvis kontoret omfatter laboratoriearbejde og lignende, skal møblerne leve op til kliniske standarder foruden komfortniveauet.

Nogle møbler bør vælges på en måde, så de kan tilpasses virksomhedens eventuelle ekspansion og vækst. Hvis din virksomhed for eksempel udvider, bør du købe justerbare møbler som for eksempel hæve sænkeborde. Dette giver dig mulighed for at udvide kontoret uden at købe nye møbler.

Møbler lavet af træ er ofte at foretrække frem for møbler lavet af andre materialer. Dette skyldes, at træ er stærkt og holdbart. Udvalgte træsorter er desuden også tidsløst appellerende, eksempelvis mørkere, rigere træsorter såsom valnød og lignende.

Mangel på det korrekte layout af møbler i din virksomhed kan føre til en række problemer såsom manglende evne til at fokusere og manglende evne til at arbejde effektivt. Dette fører herefter til forværrede problemer såsom nedsat produktivitet og effektivitet.

Indretningen af ​​kontoret bør udformes på en måde, så medarbejderne kan arbejde sammen som et team. Dog er det også væsentligt, at medarbejderne har mulighed for uhæmmet og uforstyrret at arbejde koncentreret alene, hvis dette også måtte blive nødvendigt (hvad det trods alt stadig ofte er på det moderne kontor).

Udover dette bør indretningen af ​​kontoret udformes på en måde, så medarbejderne kan bevæge sig rundt. Layoutet bør ikke være så stramt, at medarbejderne ikke kan bevæge sig. Dette kan føre til en række problemer som stress og manglende motivation. Der bør være godt med luft imellem møbleringen, sådan at medarbejdere, kunder og andre besøgende uproblematisk kan færdes på kontoret. Her er skærmvægge for eksempel et storartet, prisvenligt tilbehør, der kan hjælpe dig

Indretningen af ​​kontoret bør desuden også udformes på en måde, så kontoret får rigeligt med sollys. Sollys er meget godt for medarbejdernes sundhed og motivation. Det er derfor en stor bonus, hvis kontorets layout kan designes på en sådan måde, at sollys når alle dele af kontoret. Sørg desuden også for at sætte plads af til loungeområder og lignende afslappende, afgrænsede områder, hvor medarbejdere kan sætte sig og få et pusterum med hinanden eller dele en kop kaffe med en af kontorets gæster.