Indhold

Skift bank: Det er ikke så svært, når man først får det lært

Vi er vanemennesker af natur. Mange ting i løbet af vores hverdag gør vi i den samme rækkefølge, uden at tænke over det. Fjernbetjeningen ligger måske altid samme sted på sofabordet, og vi spiser det samme til morgenmad hver dag. For hvorfor prøve noget nyt?

Det samme gælder vores bank. Mange har måske fået tildelt en bank, dengang de første gang skulle til at bruge et hævekort. Formentlig samme bank som deres forældre. Og hvis der så ikke har været behov for de større lån efterfølgende, har banken ligesom bare hængt ved. Lidt som en gammel, slidt regnjakke som egentlig er ok og praktisk, men som kunne være flottere, mere åndbar og gerne lidt varmere.

Prøv noget nyt – en ny bank

Skal der ske noget nyt i dit liv snart, så skift bank. Det lyder måske dumt, men det kan faktisk være du kan spare en masse penge. Og eventuelt få endnu bedre service. Mange opdager oftest først dette, når de skal låne penge til bolig. Her er det ikke altid ens egen bank er samarbejdsvillig.

Men hvis man kontakter en anden bank, som er ivrig efter nye kunder, så er de også tit mere ivrige efter at udlåne penge. Derfor er det tit i denne forbindelse at folk skifter, og det kan både være til det værre eller til det bedre.

Hvordan skifter man så?

Skift bank – det lyder så simpelt, ikke? Og det kan det faktisk også sagtens være. Det er nemlig lettere end nogensinde før, fordi alt er digitalt. Tidligere inkluderede det en masse papirer, mapper og bankbøger der skulle overføres.

Men i dag kan det hele ordnes online. Ovenikøbet snakker de fleste banker sammen, hvilket betyder at du ikke skal gøre det hele manuelt. Hvis du blot sørger for at lave en klar aftale med din nye bankrådgiver om, hvor mange konti, og hvor pengene skal stå, så burde det ikke kunne gå helt galt.

Det kan også godt betale sig at forhandle lidt med en ny bank. Eller eventuelt at forhandle med din nuværende bank, hvis en anden bank har givet dig et bedre tilbud. Det er ikke altid det virker, medmindre du har flere millioner stående på kontoen, men du har jo i teorien ikke noget at tabe.

Hvad er vigtigt for dig?

Bare fordi vi et par gange har skrevet ”skift bank”, er det ikke ensbetydende med, at du skal i gang med det samme. Det kan jo reelt godt være, at du er tilfreds nok, hvor du er. Men alligevel kan det godt være en fordel at se på, hvad der er vigtigt for dig, når det gælder din bank.

Skal det være nemt at komme i kontakt med kundeservice måske? Eller bruger du dem så sjældent, at det er lige meget. Er bankens ry vigtigt? Så er der efterhånden et par stykker du kan sortere fra. Der er alt i alt mange ting at tænke over, hvis du føler for et snarligt skifte.