Indhold

Få hjælp til HR-arbejdet – gør dette

Er din virksomhed i vækst? Har du brug for flere medarbejdere? Og har du brug for hjælp til det daglige HR-arbejde?

 

Så kan det være, at du har brug for at etablere en permanent HR-afdeling i din virksomhed. Problemet med at have en stående HR-afdeling i dit firma er bare, at det bliver en stor, tilbagevendende udgift i dit regnskab, særligt hvis din virksomhed ikke er særlig stor endnu.

 

For mange mindre virksomheder med kun et par enkelte ansatte giver det derfor slet ikke mening at have en eller flere permanente HR-medarbejdere ansat.

 

Nogle virksomhedsejere håndterer de traditionelle HR-opgaver selv og står selv for ansættelsen af nye medarbejdere, derunder udarbejdelse af jobopslag, gennemlæsning af ansøgninger og screening af kandidater, afholdelse af jobsamtaler og udarbejdelse af ansættelseskontrakter.

 

Dette er kun en del af det typiske HR-arbejde, som virksomhedsejeren skal udføre. Og det er tydeligt, at det allerede her er meget ressourcekrævende. Så hvad kan man gøre for at aflaste sig selv og få hjælp til HR-arbejdet?

 

Lej et eksternt HR-firma, når der er behov for det

Fordi arbejdet med HR kan være meget ressourcekrævende og komplekst, og fordi arbejdet er så vigtigt for at sikre de gode arbejdsvilkår for medarbejderne, er der mange mindre virksomheder, som vælger at outsource dette arbejde til en HR-virksomhed.

 

Fordelene ved dette er, at du som virksomhedsejer slipper for at skulle afholde udgifter til en permanent HR-afdeling. Med andre ord kan du nøjes med kun at betale for disse ydelser, når du rent faktisk står og har brug for dem.

 

Når du får hjælp fra et eksternt HR-bureau, kan du få hjælp til en lang række af forskellige HR-opgaver. Du vil således kunne få hjælp til bedre at gennemskue personalejuraen samt ansættelseskontrakterne. Du vil også kunne få hjælp og sparring til at afholde bedre medarbejderudviklingssamtaler eller MUS. Ligeledes vil du også kunne få hjælp til rekruttering og screening af kandidater igennem personlighedsanalyser, så du sikres, at du kun får kandidater til samtale, som er gode matches i forhold til din virksomhed.

 

Ligeledes vil du kunne få hjælp til mange andre HR-opgaver, deriblandt sparring omkring og udførelse af tilfredshedsundersøgelser. Du vil også kunne få sparring og rådgivning omkring forandringsledelse. Endelig vil du kunne få hjælp og gode råd til, hvordan du kan fastholde de bedste medarbejdere i din virksomhed.

 

Fordelene for dig ved at hyre en HR-virksomhed ind til de forhåndenværende opgaver, når du har brug for dem, er således rigtig mange.